Beton árak

A beton az építőipar legfontosabb terméke. Ennek oka nem más, mint az a tény, hogy szinte bármilyen alakra formálható, megszilárdulása után azonban csak és kizárólag munkagépekek segítségével tudunk benne kárt tenni. Szilárdsága tehát rendkívül nagy. Éppen emiatt szokták az építmények alapját, tartószerkezetét ebből az anyagból készíteni, legyen szó akár:

 • Födémekről
 • Lépcsőkről
 • Tartóoszlopokról
 • Ház alapokról
 • Nagy felületű terekről, utakról, parkolókról, járdákról vagy kocsibeállókról

Ahhoz azonban, hogy jó minőségű, strapabíró és hosszú távon is tartós betonszerkezetet kapjunk, a megfelelő alapanyagokból, a tökéletes arányok megtalálásával, jól bevált és bizonyított módszerekkel kell elkészítenünk a végterméket.

Mixerbeton ára

A betonozás két módon történhet:

 • Házilag
 • Előre kikevert módon

Bár a házi betonozással sokat spórolhatunk, de cserébe rengeteg időt és energiát fog igényelni. Ráadásul sajnos minőségbeli különbségek is lesznek a házi és a professzionálisan, előre kikevert mixerbeton között.

Amennyiben a tartósság, a biztonság és a kényelem fontos szempont számunkra, érdemesebb a transzport betonként is ismert előregyártott fajtát választani.

A mixerbeton áráról ugyanis tudni kell, hogy annál olcsóbb, minél többet rendelünk belőle. Ráadásul néhány négyzetméter beton házilag történő kikeveréséhez több tonna (!) alapanyagot kell megmozgatnunk, ez rengeteg idő és energia!

Amennyiben tehát nagyobb felület-, alap- vagy tartószerkezet betonozására van szükség, a mixerbeton ára a nagyüzemi gyártással és a speciális kiszállítással együtt bizony egyáltalán nem számít magasnak.

De vajon milyen mixerbeton fajták léteznek? 

Beton típusok

Többféle beton típust is megkülönböztetünk annak függvényében, hogy milyen célt kell szolgálnia a későbbiekben. Ez alapján léteznek:

 • Alapozó betonok
 • Szerelőbetonok
 • Vasalt betonok
 • Pumpálható és nem pumpálható betonok
 • Függőleges igénybevételnek kitett betonok

Természetesen sok más beton kategorizálási módszer létezik még ezeken kívül is, de mindre igaz, hogy a legfontosabb a felhasználás módja lesz, hiszen ettől függ az alapanyagok minősége, aránya és a végleges beton kialakítás folyamata. Ezek alapján az alábbi beton árakkal és minőségekkel érdemes kalkulálni.

Beton minőségek

CKT-20805
C8/10-XN(H)-24/F2Szerelőbeton, nem pumpálható23370
C8/10-XN(H)-16/F2Szerelőbeton, nem pumpálható23515
C12/15-X0b(H)-24/F2Alapozás laza v. kötött talajon, pumpálható24830
C12/15-X0b(H)-16/F2Alapozás laza v. kötött talajon, pumpálható24975
C16/20-X0v(H)-24/F2Alapozás vasalva, lábazat, kerítés, aljzatbeton, zsalukő kitöltés, pumpálható25850
C16/20-X0v(H)-16/F2Alapozás vasalva, lábazat, kerítés, aljzatbeton, zsalukő kitöltés, pumpálható25995
C20/25-XC1-24/F2Lépcsők, födémek, járda, térburkolat, falak, pillérek, erkélyek, koszorúk, pumpálható27020
C20/25-XC1-16/F2Lépcsők, födémek, járda, térburkolat, falak, pillérek, erkélyek, koszorúk, pumpálható27165
C25/30-XC2-24/F2Lépcsők, födémek, falak, pillérek, pumpálható28190
C25/30-XC2-16/F2Lépcsők, födémek, falak, pillérek, pumpálható28355
C30/37-XC3-24/F2Függőleges igénybevételnek kitett szerkezetek, pumpálható29355
C30/37-XC3-16/F2Függőleges igénybevételnek kitett szerkezetek, pumpálható29500

1 m3 beton ára — miből áll a beton?

A beton összetevői az alábbiak:

 • Cement
 • Víz
 • Kavics
 • Homok

Utóbbi kettőt egyszerűen csak sódernek szoktuk nevezni, ám az 1 m3 beton árának meghatározásához fontos megértenünk a beton működését, ehhez pedig a beton minden egyes összetevőjét meg kell ismernünk.

A beton legfontosabb tulajdonságai a könnyű formázhatóság és a későbbi hatalmas szilárdság. A formázhatóságért főleg a víz a felelős, amely a betonozási folyamat során elpárolog. Fontos azonban, hogy míg a beton megköt (több hétig tartó folyamat), addig folyamatosan pótolni kell a vizet, ellenkező esetben ugyanis a beton kiszárad, az összetevők közötti kötés nem tud kialakulni, ezáltal a végeredmény morzsolódni fog.

A beton keménységéért főleg a kavics, illetve a réseket kitöltő homok (együtt: sóder) felel. Ahhoz azonban, hogy a két összetevő összetapadjon, cementre is szükség van, ez lesz ugyanis a kötőanyag.

A betonhoz emellett egyéb adalékanyagok is hozzáadhatóak (pl.: kötéslassító vagy szilárdulásgyorsító, képlékenyítő, légpórusképző), ezek alkalmazása azonban a beton tényleges felhasználási módjától függ.

Részben tehát a felhasználástól, részben pedig az alapanyagoktól függ 1 köbméter beton ára.

1 köbméter beton ára

A folyamat talán legfontosabb kérdése a cement ára. A cement egy nagyon finom, porhanyós anyag, amelyet ritkán szállítanak ömlesztve — leginkább csak nagyipari felhasználásra, illetve az építőiparban. Éppen ezért a legtöbb esetben a zsákos cement ára lesz a meghatározó.

Kérjen összevont árajánlatot, és mi megtaláljuk önnek  a legmegfelelőbb ár-érték arányú építőanyagokat, munkagépeket és egyéb építkezési elemeket. Ez ugyanúgy vonatkozik a mixerbetonra, mint az egyes alapanyagokra, például a sóderre vagy a homokra.

A betonozás utolsó összetevője a víz. Mivel a betonkeverés, illetve a száradás során is fontos szerepet játszik, ezért kiemelkedően fontos, hogy elegendő vizünk legyen a betonozási folyamatok megkezdésekor. Ehhez kapcsolódóan érdemes megismerkedni a földnedves beton árával és tulajdonságaival is!

Földnedves beton ára

A földnedves beton abban különbözik a hagyományos mixerbetontól, hogy kisebb mennyiségben tartalmaz vizet, ezáltal lassabban köt meg. Ezzel a fajta betonnal tehát nem kell sietnünk és nem kell speciális gépjárműveket használnunk azért, hogy a betont egyből a végleges helyére juttassuk.

Emiatt természetesen a földnedves beton ára, illetve a szállítási módja is nagyban eltér a mixerbetonétól.

HO-DA Beton Kft.

A Pilis-Logistic Kft. partnere a HO-DA Beton Kft.

Értékesítés:

 • Illés Gergely
 • +36 20 378 6244
 • info@hodabeton.hu
HO-DA Beton

Felkeltettük érdeklődését?

Kérjen ajánlatot emailben, vagy hívjon minket telefonon!