Bobcat bérlés

A modern technológiának köszönhetően ma már nem csak kézzel, hanem gépekkel is könnyedén elvégezhető a legtöbb fizikai munka, amely egy építkezés során felmerülhet. A munkagépek között szinte bármely funkcióval találkozhatunk.

De vajon miben más a gépi munka, melyek a földmunkagép bérlés legnagyobb előnyei és hátrányai, mit érdemes tudni a Bobcat bérlés árairól és magáról a szolgáltatásról, illetve mikor van szükség nagyobb markológép bérlésére?

Kézi- vagy gépi földmozgatás

Az építkezések számtalan részfolyamatból állnak össze, ám minden esetben elmondható, hogy tereprendezésre bizony szükség lesz. Alapvetően két opcióból választhatunk:

  • Emberi erővel mozgatjuk meg a földet
  • Gépek segítségével történik a földmunka

A kézi földmozgatáshoz emberek kellenek, és itt nagyon fontos a többes szám. Minél nagyobb a földterület vagy a megmozgatásra váró föld mennyisége, annál több kézre van szükség.

A gépek azonban nem feltétlenül képesek megtöbbszörözni az elvégzett munkamennyiséget, hiszen zavarhatják egymást, amitől balesetveszélyessé válhat az építkezés, valamint sok esetben olyan gyorsan folyik a munka akár már egyetlen géptől is, hogy nincs értelme tovább optimalizálni a folyamatot. Ilyen és ehhez hasonló előnyök és hátrányok tarkítják a földmunkagép bérlés folyamatát. 

A földmunkagép bérlés előnyei és hátrányai

A gépeknek számos előnye van a kézi földmunkához képest:

  • Erősebbek
  • Gyorsabbak
  • Multifunkcionálisak

Mivel akár több száz kilogramm, nem ritka esetben akár tonnák megmozgatására is képesek egyszerre, ezért az emberi erő képtelen felvenni a versenyt velük szemben.  Ahhoz, hogy ugyanazt az erőt legyünk képesek kifejteni, annyi emberre lenne szükségünk, hogy jóval drágábbá válna az építkezés (a munkabérek miatt) a gépi munkához képest.

Éppen ez az oka, amiért a gépek jóval gyorsabbak. Sokkal nagyobb súlyt képesek megmozgatni, sokkal gyorsabban haladnak, ráadásul nem fáradnak. Emellett jóval több feladatot képesek ellátni, mint az ember, hiszen nem korlátozza őket sem súly, sem méret, sem anyagszilárdság, sem fizikai kimerülés. Szinte bármit képesek átvágni, felemelni, elszállítani.

Működtetésük, szállításuk és vezérlésük azonban emberi közreműködést igényel. Emellett szerepet játszik néhány olyan korlátozó tényező is, ami az emberi munkánál nem áll fenn: például a munkagépek mérete. Sok esetben ugyanis olyan szűk helyeken kell megmozgatni a talajt, ahova a nagy teljesítményű rakodógépek egyszerűen nem férnek be.

A gépi földmunkáról pedig kijelenthető, hogy sokkal kevésbé precíz, mint a kézzel történő munkavégzés. Pontosan az ilyen hátrányok végett találták ki a Bobcatet!

Ez a munkagép egy igen kis méretű, ám annál nagyobb erővel rendelkező eszköz, amely képes még a legszűkebb helyeken (pl.: kertekben) is ellátni a földmozgatással járó feladatokat anélkül, hogy bármi kárt okozna a falakban vagy éppen a térkőben. Ráadásul ahhoz, hogy ki tudjuk használni minden előnyét, nem szükséges megvásárolnunk — ha csupán alkalmi munkára használnánk, a Bobcat bérlés sokkal jobb opciónak számít.

Bobcat bérlés és bobcat árak

A gépek kölcsönzése, így például a Bobcat bérlés bár drágább, mint a kézi talajmunka, azonban így jóval több föld megmozgatására leszünk képesek egységnyi idő alatt.

Sokan nem tudják, de akár 60 (!) ember munkáját is képes lehet egymaga elvégezni, de akár precíz munkák megvalósítására és kivitelezésére is tökéletesen alkalmas, hiszen néhány centi földréteg sem jelent neki gondot. További nagy előnye, hogy a 2 méternél kisebb helyeken is kényelmesen el tud férni, megfordulásához pedig egyáltalán nem kell nagyobb helyet felszabadítani, ugyanis egy helyben állva is képes rá.

Megközelíthetetlen területen is dolgozhatunk vele, hiszen egy darus kocsival könnyen beemelhető szinte bárhova, akár födémeken és pincékben is képes ellátni a feladatát.

Ahhoz azonban, hogy a Bobcat az összes itt felsorolt feladatát el tudja látni, gépkezelőre van szüksége, aki nagy szakértelmével és sok évnyi tapasztalatával jelentősen rövidebb idő alatt képes ellátni a földmozgatási feladatokat, mint egy magánszemély.

Kérjen ajánlatot a Bobcat bérlésre, vagy kérjen összevont árajánlatot, és mi garantáltan megtaláljuk önnek  a legmegfelelőbb ár-érték arányú termékeket, építőanyagokat és munkagépeket. Amennyiben pedig nagyobb súlyú vagy méretű elemeket kell megmozgatnia, ebben is segítünk!

Markoló bérlés

A Bobcat egy hihetetlenül sokrétű és hasznos eszköz, azonban vannak esetek, amikor egy nagyobb markológép bérlése jobb befektetésnek bizonyul. A széles, nagy földterületeken ugyanis nincs szükség hatékony helykihasználásra, ezért érdemes minél nagyobb munkagépekkel nekiállni a tereprendezésnek. A markoló bérlés nagyobb erőt, gyorsabb mozgást és rövidebb munkát jelent. További információkért tekintse meg munkagép bérlés oldalunkat!

Felkeltettük érdeklődését?

Kérjen ajánlatot emailben, vagy hívjon minket telefonon!