Kulé kavics

A kulé kavics 16-32 milliméter szemcsenagyságú, rendkívül jó vízáteresztéssel rendelkező kőzet.

KULÉ KAVICS 16/32

Rendkívül jó vízáteresztésű, viszont egyáltalán nem törömíthető anyag. Különösen ajánlott a felesleges víz elvezetéséhez, csatornákban, szivárgókban vagy a ház körül.

MOSOTT KULÉ KAVICS

Megjelenésre esztétikus, gömbölyded kavicstípus. Népszerű akár dekorációs elemként, de vízelvezetésre különösen ajánlott kőzettípus.
 

Homok, sóder, murva, kulé kavics hasonló építőanyagok, más-más tulajdonságokkal. Aki építkezés előtt áll és még sosem csinált hasonlót, bizony könnyen zavarba ejthető ezekkel a kifejezésekkel, pedig nagyon fontos megismerni őket.

Mi is pontosan a kulé kavics, milyen típusai vannak, hol és hogyan történik a kulé kavics felhasználása, miként érdemes szállítani és mitől függ a kulé kavics ára?

Kulé kavics felhasználása és típusok

A kulé kavics, bár kinézetben kevésbé, összetételben bizony nagyon hasonló a folyami homokhoz, hiszen kvarcból, illetve kvarcitból áll. Ez a hasonlóság annak köszönhető, hogy mindkét alapanyag a természetes vizek medréből származik, szemben például a sóderrel, amit bányákból hoznak a felszínre.

Érdekesség, hogy a kulé kavicsban egyáltalán nem található más anyag (pl.: homok, töredezett faágak, agyak vagy apróbb kövek), ezért igen tiszta kőzetnek számít. Többféle színben is kapható (pl.: szürke, barna, bézs, stb.), méretét tekintve azonban csak egyetlen típusa létezik.

16/32 kulé kavics

A kulé kavics 16-32 milliméter nagyságú. Ennél kisebb vagy nagyobb méretben gyöngykavicsként ismerjük. Nevét a természettel, geológiával foglalkozó szakemberektől kapta, innen terjedt át az építészeti iparágba is. Rendkívül jó vízáteresztéssel rendelkezik, hiszen egyáltalán nem tömöríthető, ezért minden olyan területen felhasználható, ahol a felesleges víz problémát tud okozni, például:

  • Túl nagy mennyiségű belvíz
  • Folyamatos beázás
  • Ház körüli vízelvezetés

Alkalmazható csatornákban, szivárgókban, árkokban vagy száraz patakokban is, a vizet biztosan nem fogja felfogni, de még a sarat sem. Emellett dekorációs elemként is igen népszerű, aminek hátterében gömbölyded, természetesen mesterkélt alakja áll. Ennek köszönhető, hogy a kulé kavics 16-32 mm alatt és felett (tehát gyöngykavicsként) csak és kizárólag dekorációs elemként használatos, annak azonban kiváló, hiszen a természet rendkívül jó munkát végzett a kialakításakor.

Mosott kulé kavics

A kulé kavics megjelenése részben természetes, részben mesterséges, hiszen a vizek évmilliókig tartó mosó-, csiszoló- és koptató munkája semmiféle ember által alkotott eszközzel nem reprodukálható, mégis, ha rájuk nézünk, azt gondoljuk, hogy ilyen tökéletes gömböket csak mesterségesen lehet előállítani.

Amennyiben fontos számunkra a megjelenés és az esztétika, netán még a vízelvezetéssel is problémánk van, nem kérdés, hogy melyik alapanyagot érdemes választanunk! Előtte azonban érdemes megismerni a kulé kavics árának legfontosabb tényezőit, illetve a szállítás módját is.

Kulé kavics árak

A kulé kavics árának megismeréséhez szerencsére nem kell tudnunk, hogy pontosan mekkora szemcseméretet szeretnénk választani, a folyami kavicsokat ugyanis csak 16-32 mm között nevezzük kulénak.

Kérjen kulé kavics vagy összevont árajánlatot, mi pedig megtaláljuk az Önnek leginkább megfelelő ár-érték arányú építőanyagokat, munkagépeket és egyéb építkezési elemeket. Kedvezményes árainkat pedig az alapanyagokra, illetve akár a földmunkára vonatkozóan is igénybe tudják venni magán és céges megrendelők is. A kulé kavicsot pedig szállítani sem szükséges, ezt is megoldjuk Ön helyett!

Kulé kavics szállítása

A kulé kavicsot ömlesztve szállítjuk. Ehhez billenős autót használunk, amivel gyakorlatilag bárhova lerakható a megrendelt alapanyag, megspórolva akár a több napnyi kétkezi munkát. A Pilis-Logistic-nél többféle gépjármű is rendelkezésünkre áll ehhez, így megrendelőinknek garantáltan a legkényelmesebb módon, időben, a legjobb árakon juttatjuk el az általuk kiválasztott minőségi, esztétikus, különleges kulé kavicsot.

Felkeltettük érdeklődését?

Kérjen ajánlatot emailben, vagy hívjon minket telefonon!