Munkagép bérlés

Széles munkagép parkunk és tapasztalt gépkezelőink segítségével felkészültünk megrendelőink földmunka igényeinek kiszolgálására.

Liebherr 716

Dózer

Liebherr Dózer

Önsúly: 18 t
Feladatok: bányamunkák, út és autópálya építés

Liebherr R922

Lánctalpas kotrógép

Liebherr lánctalpas kotrógép

Önsúly: 24 t
Kanáltípusok: 2 m3, 1,5 m3, rézsűkanál, törőfej, szortírozókanál
Feladatok: nagytömegű földmunkák, épületbontás, alapásás, pincetömb kiemelés, rézsű készítés

Caterpillar M316F

Gumikerekes kotrógép

CAT gumikerekes kotró

Önsúly: 18 t
Kanáltípusok: 1,5 m3, 1 m3, rézsűkanál, törőfej, szortírozókanál
Feladatok: épületbontás, alapásás, pincetömb/medencealap kiemelés, rézsű készítés

JCB 3CX

Kombinált földmunkagép

JCB kombinált földmunkagép

Önsúly: 10 t
Kanáltípusok: 1 m3, 0,5 m3 és 30, 40, 50, 60, 90, rézsűkanál
Feladatok: tükör készítés, árokásás, csatornázás, közmű kiemelése

Bobcat S530

Bobcat kompakt rakodógép

Bobcat rakodó

Önsúly: 2,7 t
Kanáltípusok: 0,5 m3, raklapvilla
Feladatok: tükör készítés, terület előkészítés, planírozás

Bobcat E27

Lánctalpas minikotró

Bobcat E27 minikotró

Önsúly: 2,7 t
Kanáltípusok: 30, 40, 50, 60, rézsűkanál, törőfej
Feladatok: árokásás, csatornázás, közműárok kiemelés, törés, rézsű készítés

Bobcat S530 + E27

Bobcat + minikotró együttesen

Bobcat rakodó és minikotrógép

Önsúly: 2 x 2,7 t
Kanáltípusok: 0,5 m3, raklapvilla, 30, 40, 50, 60, rézsűkanál, törőfej
Feladatok: tükör készítés, terület előkészítés, planírozás, árokásás, csatornázás, közműárok kiemelés, törés, rézsű készítés

Palfinger 165.002 tec 7

Volvo FH Daru

Bobcat rakodó és minikotrógép

Önsúly: 36 t
Feladatok: Építőanyag felső szintekre daruzása, Készház/konténerház szállítása és beemelése, Napelem, klímaegység, transzformátor, hőcserélő emelés, Üveg, árnyékoló, üvegterasz beemelés, Állványelem, acélváz emelés

Liebherr 550x Power

Homlokrakodógép

Liebherr homlokrakodó

Önsúly: 18 t
Kanáltípusok: 4 m3
Feladatok: tökör készítés, planírozás, épület bontás

Bomag BW90

Vibróhenger

Úthenger

Tömörítési súly: 1,5 t
Hengerszélesség: 90 cm
Feladatok: talajtömörítés

Hamm GRW 18

Gumikerekes úthenger

HAMM úthenger

Tömörítési súly: 14,5 t
Hengerszélesség: 90 cm
Feladatok: talajtömörítés

Schmidt SK

Útburkolat tisztító

Útburkolat tisztító

Önsúly: 1,3 t
Feladatok: parkolók, útburkolatok tisztítása

Kleemann MC100i Evo

Betondaráló

Útburkolat tisztító

Önsúly: 36 t
Feladatok: különböző építési anyagok újrahasznosítása

Az építkezések legbiztosabb pontja a földmunka. Bármilyen építési munkálatról legyen is szó, földmunkára és tereprendezésre szinte biztosan szükség lesz. Ahogy azt már a tereprendezésről szóló útmutatónkban bemutattuk, alapvetően két kategóriára bonthatjuk a földmunkát:

  • Kézi, azaz nyers emberi erővel történő kivitelezés
  • Gépi, azaz földmunkagépekkel végzett terepmunka

Az, hogy melyiket érdemes választani, nagyban függ a munka mennyiségétől, a terület nagyságától, az építkezés jellegétől, a határidőtől és megannyi más tényezőtől. Azt azonban tudnunk kell, hogy a munkagépekkel történő tereprendezés ma már jóval egyszerűbb és megbízhatóbb folyamatnak számít, mint a szabadkézi földmunka.

A földmunkagép bérlés előnyei

Gyakran hallani az építőipari berkekben, hogy nincs elég munkás, miközben a gépek egyre modernebbek, okosabbak, erősebbek és gyorsabbak, ráadásul nagy számban hozzáférhetőek. Tény, hogy a gépek irányításához a legtöbb esetben gépkezelőre van szükség, a munkagép bérlés azonban még így is jóval egyszerűbb folyamat, mint a munkások megtalálása, szállítása, motiválása és irányítása.

Ahogy az majd a lejjebb található munkagép típusoknál olvasható lesz, még a legkisebb földmunkagépek is az emberi erő ötvenszeresével rendelkeznek.

Ami a kivitelezés sebességét illeti, a munkagépek jóval gyorsabban képesek haladni, mint egy ember, ez pedig rendkívül fontos szempont lehet a nagyobb területeken történő építkezéseken. A gyorsaság és erő mellett azonban a megbízhatóság sem utolsó szempont!

Az építőiparban általában szoros határidők vannak. A megbízható, professzionális munkagépek pontosan kiszámítható, igen jól tervezhető munkát tesznek lehetővé, ezáltal az építkezés ütemterve is sokkal megjósolhatóbbá válik.

Ami tehát a munkagépek tulajdonságait illeti: messze túlteljesítenek az emberi munkaerőn, ennek azonban ára van. A munkagép bérlés, illetve a hozzájuk tartozó földmunka árak rengeteg tényezőtől függnek, de alapvetően kijelenthető, hogy a professzionális gépek bérlése természetesen többe kerül, mint a munkások órabére. A kérdés az, hogy ez mennyire térül meg, tekintetbe véve azokat a tényeket, amiket előbb ismertettünk:

  • Jóval gyorsabb munkavégzés
  • Nagyobb erő, ezáltal nehezebb súlyok megmozgatása
  • Megbízhatóság, tervezhetőség

Minden munkafolyamat más-más megtérülést eredményez, de alapszabályként elmondható, hogy azokat a munkákat érdemes emberekkel végeztetni, ahol a gépek valamilyen oknál fogva (pl.: a hely szűkössége miatt) nem alkalmazhatóak.

Munkagép bérlés

Minden földmunka más feladatokat és megoldásokat kíván, ezért érdemes eldönteni, hogy általános munkagépet szeretnénk bérelni, vagy speciálisan az adott feladatra kifejlesztett eszközt. Az alábbiakban a legnépszerűbb munkagépeket mutatjuk be. Ez a lista azonban nem teljes. Nálunk, a Pilis-Logistic Kft-nél jóval több munkagép bérelhető!

Bobcat bérlés

A Bobcat bérlés azokon a területeken a leghatékonyabb, ahol nincsenek nagy távolságok, szűkebbek a helyek, ezáltal csak kisebb munkagépek férnek el. Ilyen munkaterületek lehetnek például a kertek, pincék, födémek, de természetesen bármely más építési területen nagy hasznát vehetjük ezeknek az apró, mégis hatékony modern eszközöknek Részletes információért érdemes elolvasni a Bobcat bérlésről írt útmutatónkat.

Árokásó és minikotró bérlés

A minikotró bérléssel egy markolót, illetve egy Bobcat-et is kapunk, egyetlen gépben forradalmasítva.  Bár az általánosan használt munkagépekhez képest igen kis méretű eszköz, de még így is az emberi erő ötvenszeresét képes megmozgatni. Árokásó bérlés vagy minikotró bérlés esetén a hozzáférhetetlen helyeken is el tudjuk végezni a munkát, hiszen könnyű súlyuknak köszönhetően egy daruval is könnyedén beemelhetőek szinte bárhová.

Markoló bérlés

A minikotró nagy testvére. Lánctalpának köszönhetően szinte bármilyen jellegű földmunkát képes elvégezni, jellemzően olyan helyeken használják, ahol elegendő hely van a szabad mozgáshoz és szintkülönbségek is vannak a munkaterületen. Nem érdemes azonban túlbecsülni, hogy mekkora helyre is van szüksége, mivel képes a saját tengelye körül forogni, ezért egy helyben állva is képes a legtöbb földmozgatási feladat elvégzésére.

Rakodógép bérlés

A rakodógépek arra lettek kifejlesztve, hogy óriási súlyokat is képesek legyenek megmozgatni. Az eddig felsorolt bérelhető munkagépek közül ennek az eszköznek van a legnagyobb helyszükséglete, hiszen óriási kerekeken halad. Ezek biztosítják, hogy minél nagyobb erőt legyen képes kifejteni. Precíz munkák végzésére kevésbé alkalmas, amennyiben viszont a hatékonyság, az erő és a gyorsaság a legfontosabb szempont, a rakodógép bérlés kimondottan jó választás!

Egyéb információk a bérlésről

Kérjen ajánlatot Bobcat bérlésre, árokásó és minikotró bérlésre, markoló bérlésre, rakodógép bérlésre, vagy bármely más munkagépünkre vagy kérje az előbb említett összevont árajánlatot, és mi garantáltan megtaláljuk önnek a legmegfelelőbb ár-érték arányú termékeket, építőanyagokat és munkagépeket.

A munkagép bérlés minden esetben gépkezelővel együtt történik, hiszen ahhoz, hogy a bérelt földmunkagépek az összes korábban felsorolt feladatukat el tudják látni, szakértő irányításra van szükségük, aki sok évnyi tapasztalatával jelentősen rövidebb idő alatt képes ellátni a földmozgatási feladatokat, mint egy hozzá nem értő személy.

Felkeltettük érdeklődését?

Kérjen ajánlatot emailben, vagy hívjon minket telefonon!